Alfa Romeo Giulia (1)

Gepubliceerd op

Alfa Romeo Giulia : nieuwe 2.2 JTDm 136 pk automaat met 8 versnellingen vanaf nu beschikbaar op de Belgische en Luxemburgse markt

· De Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm 136 pk turbo diesel is vanaf nu beschikbaar op de Belux-markt met achttrapsautomaat.

Vanaf september 2016 is de nieuwe Alfa Romeo Giulia eveneens beschikbaar op de Belux markt met de 2.2 JTDm 136 pk turbo diesel motor met achttrapsautomaat. De 2.2 liter turbodiesel van de nieuwe Giulia is als eerste turbodiesel uit de geschiedenis van Alfa Romeo volledig uit aluminium gebouwd. Met zijn vier cilinders in lijn onderscheidt deze motor zich door zijn hypermoderne injectiesysteem met MultiJet II-technologie en Injection Rate Shapings( RIS) en door zijn werkingsdruk van 2.000 bar. De elektrisch gestuurde turbo met variabele geometrie is een mechanisch hoogstandje en minimaliseert de responstijden terwijl hij tegelijk het brandstofverbruik drukt. Ook de tegengesteld draaiende balansas draagt bij tot het geavanceerde rijplezier en comfortniveau dat de Giulia biedt.

Het gamma Alfa Romeo Giulia is dus nu een volledig nieuwe automatische transmissie met acht versnellingen rijker, perfect geschikt voor de nieuwe in aluminium vervaardigde turbodieselmotor. Deze transmissie van de nieuwste generatie wordt voor de eerste keer toegepast in de nieuwe Giulia. Hij garandeert optimale schakelverhoudingen, is uiterst reactief en zorgt voor een optimaal branstofverbruik bij lange afstanden, of bij dagelijks gebruik. Op deze 136 pk-versie wordt de transmissie geregeld door een selectieknop die zich op de centrale console bevindt. De Giulia kan op deze manier in automatische rijmodus worden gezet, of in sequentiële modus volgens de wensen van de bestuurder (de automatische transmissie kan eveneens worden bediend door elegante schakelpaletten die zich achteraan het stuur bevinden).

De nieuwe 2.2 l-turbodiesel is verkrijgbaar in drie versies, de eerste met een vermogen van 180 pk bij 3.750 t/min (maximumkoppel tot 450 Nm bij 1.750 t/min) of twee andere, met een vermogen van150 pk of 136 pk bij 4.000 t/min en een maximumkoppel van 380 Nm bij 1.500 t/min.

Alle drie configuraties kunnen worden gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak of de nieuwe achttrapsautomaat.

De nieuwe Alfa Romeo is beschikbaar vanaf € 31.990 incl. BTW voor de Alfa Romeo Giulia 2,2-liter turbodiesel met 136/150 pk. De CO2-waarden zijn extreem laag (99g/km) voor de versie 2.2 JTDm 180 pk ECO met automatische transmissie met 8 versnellingen.

De nieuwe Giulia is in drie uitvoeringsniveaus verkrijgbaar. Deze zijn ontworpen om te beantwoorden aan alle behoeften en bieden voldoende mogelijkheden om elke wagen nog uit te breiden en te personaliseren. De meest opvallende standaarduitrusting op het instapmodel van de Giulia zijn nieuwe efficiënte actieve veiligheidssystemen zoals Forward Collision Warning (FCW) met Autonomous Emergency Brake (AEB) en voetgangersherkenning, IBS (Integrated Brake System), Lane Departure Warning (LDW) en snelheidsregelaar. Ter afronding zijn er nog de esthetische en functionele kenmerken zoals 16'' lichtmetalen velgen, klimaatregeling met 2 temperatuurzones, Alfa DNA en AlfaTM Infotainment System met 6,5" Connect display. De Super-versie voegt daar nog exclusieve interne en externe functies aan toe zoals stoffen en lederen zetels en 17" lichtmetalen velgen.

Om de reeds rijkelijk uitgeruste basisversie van de Giulia nog verder aan te vullen, kan er gekozen worden voor het Luxury Pack, het Sport Pack, het Driver Assistance Pack of het Business Pack.

Het Luxury Pack vult het uitrustingsniveau Super aan met leder en verwarmde "Pieno Fiore" zetels, een in "Pieno Fiore" leder afgewerkt dashboard, laterale chroomstrips, verwarmd stuur en 7,7'' TFT display.

Het Sport Pack is beschikbaar op de Super-versie en biedt een sportstuur met extra grip, aluminium accenten op het dashboard, op de centrale tunnel en de deurpanelen en bi-xenonkoplampen.

Het Driver Assistance Pack is verkrijgbaar op de versies Giulia en Super, en is een aanvulling op het standaard rijassistentiepack met achteruitrijcamera, inclusief grafische parkeerlijnen en de dodehoekassistent Blind Spot Monitoring (BSM). Het Business Pack is een aanvulling op de standaarduitrusting van de versies Giulia en Super met het 6,5" Connect Nav-systeem.

Giulia voor de bedrijfswereld

Voor fleetklanten en professionals werden twee specifieke packs ontworpen: het "Business Pack" met metaalkleur, 6,5'' navigatiesysteem en parkingsensoren (€1.990 incl. BTW) en het "Business Pack Plus" met daarbovenop leder zetels (€2.790 incl. BTW).