Fiat 500X Cross

Gepubliceerd op

Fiat 500X

De nieuwe Fiat 500X situeert zich aan de top van het segment van de compacte SUV's, op het vlak van design, technologie, veiligheid en rijcomfort. De nieuwe 500X neemt de legendarische ‘spirit' van de originele Fiat 500 over in de gedaante van het concept van een ideaal familievoertuig, dankzij zijn elegant 5-deurs koetswerk en zijn comfortabel en modern interieur, geraffineerd tot in het kleinste detail.

De 500X is leverbaar in twee versies: de eerste, verkrijgbaar in de uitvoeringen Pop, Popstar en Lounge en met een opvallende, elegante stijl, zal ongetwijfeld in de smaak vallen bij jonge, dynamische stadsbewoners. De tweede versie, verkrijgbaar in de uitrustingsniveaus Cross en Cross Plus en met een meer terreingerichte look en technologie, is de ideale oplossing voor wie zijn vrije tijd graag doorbrengt in de open lucht maar geen toegevingen wil doen wat de unieke stijl van de Fiat 500 betreft.

Bij zijn lancering biedt hij de keuze tussen de 136 pk sterke 1.4 Turbo MultiAir2 (voorwielaandrijving en handgeschakelde zesversnellingsbak), de 110 pk sterke 1.6 "E-torQ" (handgeschakelde vijfversnellingsbak en voorwielaandrijving) de 115 pk sterke 1.6 MultiJet II (voorwielaandrijving en handgeschakelde zesversnellingsbak) en de 136 pk sterke 2.0 MultiJet II (negentrapsautomaat en vierwielaandrijving).

De Fiat 500X is ongetwijfeld de beste Fiat aller tijden. Tal van technologische nieuwigheden op het vlak van comfort en veiligheid zoals de automatische transmissie met negen versnellingen, of het waarschuwingssysteem Lane Assist. Verder biedt het model het allerbeste op het vlak van infotainment dankzij zijn groot aanraakscherm dat zich centraal boven de middenconsole bevindt en voorzien met het Uconnect-systeem.