Fiat Tipo (1)

Gepubliceerd op

FCA Belgium lanceert de automatische DCT-transmissie met zes versnellingen, het meest competitieve aanbod op de markt, op de nieuwe Fiat Tipo vijfdeurs (Hatchback) en Station Wagon.

  • Beschikbaarheid van de automatische DCT-transmissie met zes versnellingen op de nieuwe Fiat Tipo vijfdeurs (Hatchback) en Station Wagon

  • Een supplement van amper €1.200 (€1.161 in Luxemburg) ten opzichte van de manuele versnellingsbak, hetzij het meest concurrentiële aanbod in segment C !

  • Beschikbaar op de versies Easy en Lounge van beide modellen

 

FCA Belgium kondigt de commercialisatie aan van de automatische DCT-transmissie met zes versnellingen (met dubbele ontkoppeling) op de nieuwe Fiat Tipo vijfdeurs (Hatchback) en Station Wagon. Deze transmissie wordt uitsluitend aangeboden op de motorisatie 1.6 MultiJet II met 120 pk, op de versies Easy en Lounge.

Deze nieuwe varianten vervolledigen het gamma van de Tipo-familie, met een bijkomende technologische troef. Op het vlak van de veiligheid zijn alle Tipo's standaard uitgerust met zes airbags en bandendrukcontrole. Voor wat betreft de standaard veiligheidsuitrusting, hebben we verder nog de stabiliteitscontrole (ESC) die talrijke functies zoals noodremfunctie (PBA), ABS, tractiecontrole (TCS) als bijkomende starthulp voor hellingen (Hill Start Assist) inhoudt.

Fiat biedt de mogelijkheid de Tipo, als optie, uit te rusten met een Safety Pack, teneinde de actieve veiligheid van het model nog te verhogen. Het Safety Pack Plus omvat een automatische noodremradar (AEBS, tussen 7 en 200 km/u), een snelheidsbegrenzer en een adaptieve cruise control.

De familie Tipo werd ontwikkeld met als basisconcept « Skills, no frills » en combineert historische waarden van het merk zoals functionaliteit, eenvoud en karakter, om te komen tot een voertuig dat staat voor een uitzonderlijke prijs/kwaliteitsverhouding.

De nieuwe Fiat Tipo met DCT-transmissie met zes versnellingen is beschikbaar vanaf €21.590 (€20.876 in Luxemburg) en €22.790 (€22.037 in Luxemburg) respectievelijk voor de versies Tipo vijfdeurs 1.6 MultiJet II Easy en Tipo Station Wagon 1.6 MultiJet II Easy.