Saab garantie

Gepubliceerd op

Duidelijkheid over garantie op Saab en originele onderdelen in België & Het Groothertogdom Luxemburg

DUIDELIJKHEID OVER GARANTIE OP SAAB EN ORIGINELE ONDERDELEN IN BELGIE & HET GROOTHERTOGDOM LUXEMBURG

De Saab Invoerder en het netwerk van verdelers komen met alternatief voor de fabrieksgarantie.
Turnhout  – Met het aanvraag tot faillissement van Saab Automobile op 19 december, is een einde gekomen aan de officiële, 24 maanden geldende fabrieksgarantie. Hoewel de curatoren in Zweden die Saab nu leiden, nog geen beslissing hebben genomen over het eventueel voortzetten van die garantie, heeft de Saab Belux Invoerder,  Beherman European, in samenwerking met het netwerk van Belgische & Luxemburgse Saab verdelers, een alternatief ontwikkeld. De grote beschikbaarheid van orginele wisselstukken is een belangrijk element in deze context. Voor de Saab-rijders is er dus heel weinig verandering qua garantie en onderhoud, ondanks het faillissement van Saab. Zij kunnen verder terecht bij hun vertrouwde Saab Hersteller KEGELS in Turnhout.

Beherman European, de officiële Saab Invoerder voor Belux, heeft samen met het officiële Belgisch/Luxemburgse Saab netwerk, bestaande uit 33 servicepunten, een alternatief concept ontwikkeld om het wegvallen van de fabrieksgarantie op te vangen. Dit alternatieve garantieplan is alleen geldig voor nieuwe auto’s die de afgelopen 24 maanden via het officiële Belgisch/Luxemburgse Saab-verkoopkanaal in België/Luxemburg zijn verkocht. Dit initiatief maakt een einde aan een onzekere periode voor alle Belgische en Luxemburgse Saab-rijders die zich recentelijk een Saab kochten.

Nieuwe Saabs
De beslissing van Beherman European en haar verdelers om een alternatief garantieplan op te zetten, is ook goed nieuws voor de Saab-liefhebbers die op zoek zijn naar een nieuwe Saab (of een directiewagen).  In heel België en Luxemburg zijn er nog slechts een 30 tal. Ook KEGELS in TURNHOUT kan nog nieuwe Saabs leveren. Deze auto’s en de ongeveer 2.000 Saabs die de afgelopen twee jaar nieuw zijn verkocht in België en het Groothertogdom Luxemburg, kunnen dus aanspraak maken op het alternatieve garantieplan.

Onzekerheid weg
De Heer Joris Kegels van de Erkende Saab Hersteller KEGELS over de ontwikkeling: “Wij zijn als organisatie blij met het initiatief.  Het garantieplan dat we samen met de invoerder hebben ontwikkeld, is solide en neemt een hoop onzekerheid weg.  Dat is belangrijk voor ons als Erkend Hersteller en natuurlijk voor onze klanten.”

Saab onderdelen
De consument kan vanaf nu zijn jonge Saab weer aanbieden voor garantiewerkzaamheden bij Erkend Saab Hersteller KEGELS in TURNHOUT. De auto zal dan worden hersteld met originele Saab onderdelen. Er zijn geen problemen m.b.t. aanlevering van wisselstukken. Nu niet en niet in de toekomst. Saab Parts, de divisie verantwoordelijk voor de wereldwijde levering van Saab onderdelen, maakt geen deel uit van het faillissement van Saab.
 

Dealerkanaal
Philippe Mertens, Directeur Saab Belux: “Dankzij het alternatieve garantieplan, de ruime beschikbaarheid van originele onderdelen en het trouwe Saab verdelersnetwerk, weten Saab-rijders in elk geval zeker dat ze kunnen terugvallen op de service die ze gewend zijn en dat hun Saab, nu en in de toekomst, op een uitstekende manier onderhouden zal worden.”


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw Erkende Saab Hersteller,
KEGELS nv, Ambachtsstraat 2-9 Turnhout – Kegels Joris – T. 014/450.311 -  Info@kegelsturnhout.be